حدود سه سال از ورود اوله گونار سولشر به باشگاه میگذرد و قصد ما در این مقاله این است که کیفیت کار سولشر را به نسبت سرمربیان قبلی بسنجیم و وضعیت او در فصل جاری را بررسی کنیم.
اختصاصی یونایتدفنز- ده روز دیگر سومین سالگرد استخدام اوله گونار سولشر به عنوان سرمربی موقت منچستریونایتد خواهد بود. تیم تحویل داده شده به سولشر با مشکلات بسیاری رو به رو بود: از بازیکن سالاری و کیفیت پایین بازیکنان گرفته تا ضعف فنی و خریدهای اشتباه. سولشر در پایان فصل اول رتبهای بهتر از ششم کسب نکرد و انتظار بیشتری هم از او نبود. در دو فصل آتی تیم به ترتیب در رتبه سوم و دوم قرار گرفت و این اولین بار بود که در دوران پسافرگوسن، دو فصل پیاپی سهمیه لیگ قهرمانان کسب میشد. حالا فصل چهارم است و تا پایان هفته 11 یونایتد در رتبه ششم جدول جای گرفته است.
اوله در نیمفصل اول خریدی نداشت و تنها فلینی را به فروش رساند. در اولین تابستان روی خط دفاعی متمرکز شد و در ادامه خطوط هافبک و حمله را سر و سامان داد. هزینه خالص باشگاه در این مدت 312 میلیون پوند بوده است که بالاتر از هر تیم دیگری در لیگ برتر انگلیس است.
تصویر1. میزان هزینه خالص تیمهای لیگ برتری از زمان حصور اوله گونار سولشر در منچستریونایتد
پس از خداحافظی سر الکس منچستریونایتد تنها سه جام معتبر کسب کرده است که در بین تیمهای تاپ سیکس در رده پنجم قرار میگیرد. در جدول شکل گرفته بین این شش تیم، یونایتد از نظر کسب امتیاز دو تیم لیورپول و منچسترسیتی را بالای سر خود میبینید؛ دو تیمی که سالهای اوج خود را میگذرانند.
تصویر2. جدول تیمهای بیگ سیکس از زمان حضور اوله گونار سولشر در منچستریونایتد
اوله با پیروزیهای متوالی خارج از خانه، رکورد لیگ برتر را شکست اما در بازیهای خانگی شکستهای زیادی را تجربه کرد. او 167 بار روی نیمکت منچستریونایتد نشسته است که حاصل آن 54 درصد پیروزی بوده است. آنچه که در کارنامه این سرمربی کاملا به چشم آمده است، کسب صفر جام است…
تصویر3. عملکرد اوله گونار سولشر در تمام رقابتها
با شروع فصل 2021/22 و با خرید واران، سانچو و رونالدو انتظار میرفت که منچستریونایتد برای کسب جام رقابت کند اما نتایج جهت عکس را طی کرد. بعد از ماه می 2019 حالا سولشر ضعیفترین دوران خود را در لیگ برتر تجربه میکند.
تصویر4. وضعیت امتیازات کسب شده توسط اوله گونار سولشر (بر اساس میانگین پنج بازی قبلی)
اوضاع خط دفاعی نه تنها بهتر نشده بلکه پسرفت هم داشته است. تیمی که در پایان دو فصل پیش تنها 36 گل دریافت کرده بود، حالا تنها با گذشت 11 هفته 17 بار دروازه خود را باز شده میبیند. اشتباهات فردی بازیکنان به وضوح افزایش یافته است و عملکرد مگوایر و شاو (که هر دو در مسابقات یورو جزو بهترینها بودند) اصلا در حد یک بازیکن درجه یک نیست. معیارهای تصویر به ترتیب: گل دریافتی، xG گل دریافتی، اشتباه منجر به شوت، کلین شیت، مالکیت در یک سوم تدافعی.
تصویر5. وضعیت دفاعی منچستریونایتد در لیگ فصل 2021/22
سولشر در اوایل حضور خود گفته بود که میخواهد تیمش پرتلاشترین تیم لیگ باشد. او در دو فصل اول با خریدهای جدید و استفاده از بازیکنان جوان تا حدی به این گفته نزدیک شد اما در فصل جاری دوباره شاهد افت عملکرد از نظر دوندگی و پرسینگ هستیم.
تصویر6. میزان دوندگی تیمهای لیگ برتری در فصل 2021/22. منچستریونایتد در رتبه 15
نکتهای نه چندان دلچسب این است که ادینسون کاوانی در 34 سالگی پرتحرکترین بازیکن یونایتد بوده است و نمانیا ماتیچ 33 ساله هم جایگاهی بالا دارد. بیشتر از جایگاه کریستیانو، نبود جسی لینگارد در این لیست جلب توجه میکند. لینگارد که این روزها عملکرد خوبی از خود ارائه میدهد حتی به اندازه 90 دقیقه هم در لیگ برتر به میدان نرفته است و بنابراین در این لیست مورد سنجش قرار نگرفته است.
تصویر7. میزان دوندگی بازیکنان منچستریونایتد در فصل 2021/22
منچستریونایتد در زمان ژوزه مورینیو برنامه درستی برای پرس حریفان نداشت. این مورد نیز با ورود سولشر بهتر و بهتر شد و به یکباره همانند یک برج فرو ریخت. پرس بازیکنان تیم بارها باعث آسیبپذیری در خط دفاعی شده است. به میزان پرس بازیکنان یونایتد توجه کنید. چه کسی در صدر است؟
تصویر8. میزان پرس بازیکنان منچستریونایتد در فصل 2021/22
فرد برزیلی تلاش زیادی در زمین دارد و تا حدی هم باید جور سایر بازیکنان را بکشد. فرد که با ورود اوله به بازیکن بهتری تبدیل شد، دوباره افت کرده و اشتباهات فردی زیادی مرتکب میشود. از بین 129 هافبکی که در لیگ برتر مورد بررسی قرار گرفتهاند، فرد در رتبه 29 از نظر باخت در دوئلها قرار میگیرد که برای یک هافبک دفاعی اصلا رتبه مناسبی نیست. همچنین پوگبا 35 ام بوده و فرناندز که اوضاع بدتری دارد رتبه 20 ام را کسب کرده است.
تصویر9. وضعیت دوئلهای هافبکهای لیگ برتری (رتبه بالاتر به معنی عملکرد بدتر است)
اوله گونار سولشر در فصول گذشته نیز به لبه پرتگاه رسید اما توانست به موقع خود را نجات دهد. این بار اما او دست از لجبازی خود برنداشت و زمانی به تغییرات گسترده و سیستم سه دفاعه روی آورد که از طرف هواداران نیز به شدت مورد انتقاد قرار گرفته بود. در ضمن با توجه به بازیهای دشوار در برابر آتالانتا و منچسترسیتی و با توجه به مصدومیت بازیکنان کلیدی در خط دفاعی، نتایج جالبی کسب نشد. نیمکت اوله لغزان است و اگرچه تا به این لحظه صحبتی مبنی بر اخراج او نیست اما او خوب میداند که تنها به دلیل نبود جایگزین مناسب در سمتش باقی مانده است. در پایان نگاهی به میزان کسب امتیازات مربیان مختلف خواهیم داشت و شما را به شرکت در این نظرسنجی دعوت میکنیم.
تصویر10. میانگین امتیازات کسب شده منچستریونایتد. اوله گونار سولشر در رتبه دوم پسافرگوسن
برگرفته از وبسایت اسکای اسپورتس
نظرسنجی: بنظر شما شرایط اوله گونار سولشر در ادامه فصل 2021/22 به چه صورت خواهد بود؟
قبل از پایان فصل اخراج خواهد شد
فصل را با نتایج ضعیف به پایان میرساند
تیم را به اوج برمیگرداند و با نتایج رضایتبخش فصل را به پایان میرساند
تیم را به اوج برمیگرداند و با نتایج رضایتبخش فصل را به پایان میرساند
اوجی در کار نیست، هیچ حرفی واسه گفتن نداره، هیچ تاکتیکی واسه رو کردن نداره، که اگه داشت با سیتی باید رو میکرد، آرسنال بهتر شده، تاتنهام هم یواش یواش بهتر میشه، ما هم با این وضعیت و مربی یکی ب نعل میزنیم یکی ب میخ، آخرشم حتی سهمیه لیگ قهرمانان رو هم نمیگیریم
مشخصه قبل از پایان لیگ اخراج میشه…امسال مثل سالهای قبل نیست…تیم ها بدجوری برای اوت نشدن دارن تلاش میکنند…نمونه اخراج چندین مربی کارکشته….
جایی برای پیرمردها(ضعیف ها) نیست!
فکر نمی کنم مدیرای باشگاه تو اخراج سولسشر شکی داشته باشن، اما مشکل اصلی پیدا کردن چانشین هستش که متاسفانه تو این شرایط کسی پیدا نمیشه که تیم رو تحویل بگیره، زیدان هم که انگار تمایلی به سرکربیگری تو منچستر نداره وگرنه تا الان ممکن بود بیاد. به هرحال امیدوارم هرکسی رو که میارن، با برنامه ریزی بیارن و دیگه سراغ بازیکنای قدیمی باشگاه نرن چون نه تنها خوب کار نمی کنن، بلکه با استفاده از حمایت های سایر بازیکنای قدیمی، با ضعف به فعالیت خودشون ادامه میدن
از همون روز اول من مخالف حضورش بودم تو هیچ موقعی امیدوار نشدم البته که وقتی به عنوان جانشین اومد خوب نتیجه گرفت ابتدا ولی میدونستم به مرور افت میکنه طبیعی هم بود چون تحربه کافی و دانش و علم فوتبالی نداره هیچ رزومه ی موفق هم نداشته بیشتر از این که نتایج به دست اومده تقصیر اوله و بازیکنا باشه تقصیر اد وودوارد بیشرفه که یک تنه تیمو گاییده با تصمیم های سرنوشت ساز تخمیش اخه چرا به این اعتماد کردن مالکا مدیرش کردن کاش هرچی زودتر یکی مثل همین رالف رانکینگ بیاد مدیریت ورزشی منچستر بگیره حتی مربی نشه واسه مدیریت عالیه که مهتر از سر مربی در حال حاضر نیاز داریم تا دیگه باشگاه درجا نزنه پسرفت نکنه مهم اینه رشد داشته باشه ولو پله پله گاماس گامس